• Abonare știri
        
    • Știri

      Executivul promovează economia „verde” în Republica Moldova
      Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Programul de promovare a economiei „verzi” în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia.

       31.01.2018     http:  
      VIDEO // Din deșeurile biodegradabile se poate obține un îngrășământ organic foarte valoros
      La Cărpineni, oamenii au înțeles că deșeurile biodegradabile care se acumulează acasă pot fi transformate în compost, adică într-un îngrășământ organic foarte valoros pentru îmbogățirea solului din grădină. Și nu numai că au înțeles, dar s-au și apucat să facă acest lucru în gospodăriile lor. Asta după ce, timp de șase luni, în această comună din raionul Hâncești a fost realizat proiectul pilot „Compostare în comunitățile rurale”, finanţat de Fondul Canadian pentru Iniţiative Locale şi implementat de Centrul Ecologic de Asistenţă şi Instruire, în parteneriat cu Primăria Cărpineni.

       16.02.2017     Proiect pilot - compostare în comunitățile rurale   
      Concurs de scurtmetraje pe tema protecţiei mediului
      Primul concurs de scurtmetraje pe tema protecţiei mediului este deschis pasionaţilor de ecologie şi film din România. Autorii trebuie să promoveze exemple de bune practici din antreprenoriat social, educaţie, agricultură, tehnologie verde.

       11.02.2017     ecopresa.md   
      Un proiect implementat cu succes în Cărpineni
      La finele săptămânii trecute, reprezentanții Proiectului-pilot "Compostare în comunitățile rurale", inițiat în luna august 2016, au venit la Cărpineni pentru a face o totalizare şi a urmări primele roade ale proiectului. Mai multi gospodari care s-au implicat activ în proiect au fost bucuroși să se laude cu lăzile lor cu compost, aflate în plin proces de compostare. Proiectul „Compostare în comunitățile rurale” este susținut financiar de Fondul Canadian pentru inițiative locale și implementat de Centrul Ecologic de Asistenţă şi Instruire, în parteneriat cu primăria Cărpineni.

       06.02.2017     Curierul de Hîncești   
      49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă
      49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă. Totodată, 27 de grădiniţe beneficiare ale primei etape de proiect vor fi dotate cu instalaţii de producere a apei calde de la energia solară, care vor funcţiona împreună cu sistemul termic pe biomasă. Alte 34 de şcoli şi grădiniţe centralele termice ale cărora ard baloturi de paie vor fi dotate suplimentar cu tractoare de transportare şi încărcare a baloturilor în cazan. Acestea sunt câteva din activităţile planificate de Proiectul Energie şi Biomasă în 2017. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

       18.01.2017     PNUD Moldova   
      vezi mai mult: Știri / Calendar
    • Calendarul evenimentelor