• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Știri
  Știri
  ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
  • Executivul promovează economia „verde” în Republica Moldova
   Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Programul de promovare a economiei „verzi” în Republica Moldova pentru anii 2018-2020 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia.
   31.01.2018      http:  
   49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă
   49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă. Totodată, 27 de grădiniţe beneficiare ale primei etape de proiect vor fi dotate cu instalaţii de producere a apei calde de la energia solară, care vor funcţiona împreună cu sistemul termic pe biomasă. Alte 34 de şcoli şi grădiniţe centralele termice ale cărora ard baloturi de paie vor fi dotate suplimentar cu tractoare de transportare şi încărcare a baloturilor în cazan. Acestea sunt câteva din activităţile planificate de Proiectul Energie şi Biomasă în 2017. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
   18.01.2017      PNUD Moldova   
  • Proiect de protejare a florei și faunei în aria naturală „Nistrul Inferior”
   La 2 februarie, comunitatea internațională marchează Ziua Mondilă a Zonelor Umede. Aceasta a fost stabilită printr-o Convenție, semnată la Ramsar, Iran, în 1971 și ratificată de Republica Moldova la 14 iulie 1999. Genericul Zilei Mondiale a Zonelor Umede din acest an este Wetlands for our Future – Sustainable Livelihoods, adică Zonele umede pentru viitorul nostru – Mijloace de trai durabile.
   29.01.2016      Ministerul Mediului   
   Fermă sută la sută eco în munții Carpați
   În Munții Carpați, doi polonezi și-au construit o fermă sută la sută eco, total independentă de orice infrastructură. Toate construcțiile fermei sunt făcute doar prin îmbinarea lemnului, fără a utiliza cuie.
   27.01.2016      ecopresa.md   
  • Plasticul sufocă planeta
   Savanții sunt alarmați de impactul dăunător pe care îl au activitățile umane asupra vieții. Concluziile acestora, publicate în revista Anthropocene, arată că în orice loc a planetei găsim deșeuri din plastic. Unele sunt sub formă de granule microscopice, altele în forma originală.
   25.01.2016      ecopresa.md   
   Dejecții animaliere din Ucraina ajung în R. Moldova
   Inspecția Ecologică din Briceni trage alarma în privința scurgerilor apelor poluate cu dejecții animaliere din Ucraina. Potrivit unor semnale de la Poliția de Frontieră de la o fermă de bovine din satul Podvirne, Novoselytsa Ucraina se scurg ape poluate pe un teren agricol din satul Criva, R. Moldova.
   20.01.2016      ecopresa.md   
  • Interviu cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc
   Prețul utilajelor pentru energia fotovoltaică și eoliană a scăzut în ultimii ani destul de mult, însă raportate la capacitatea de plată și potențialul natural al Republicii Moldova, acestea rămân mai puțin accesibile decât biomasa.
   03.01.2016      Ministerul Economiei