• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Știri
  Știri
  ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
  • GHID PENTRU COMPOSTAREA DEȘEURILOR BIODEGRADABILE ÎN GOSPODĂRII
   La Cărpineni continuă implementarea proiectului pilot "Compostare în comunitățile rurale", finanțat de Fondul Canadian pentru Inițiative Locale.
   23.11.2016      CEAI   
   Problematica sectorului energetic a fost discutată de experții naționali cu colegii din Secretariatului Comunității Energetice
   22 noiembrie, Chișinău – Aspectele implementării Regulamentului UE privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene au fost discutate astăzi la Chișinău în cadrul unui atelier de lucru cu participarea specialiștilor din domeniul energetic din țară și a unui grup de experți ai Secretariatului Comunității Energetice.
   22.11.2016      Ministerul Economiei   
  • Peste 56% dintre familiile din R. Moldova își încălzesc casele cu sobe individuale
   Peste 56% dintre familiile din R. Moldova își încălzesc locuințele cu sobe individuale, iar în perioada rece a anului nu-și încălzesc întreaga suprafață a imobilului. Doar 22,4 % din moldoveni au acces la sistemul centralizat de încălzire. Din totalul locuinţelor doar 13,2% sunt racordate la sistemul centralizat de apă caldă și mai mult de jumătate nu au nici un sistem de încălzire a apei. Acestea sunt câteva din constatările Cercetării privind consumul de energie în gospodăriile casnice, realizate de Biroul Național de Statistică cu sprijinul Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), și al Comunității energetice.
   17.11.2016      PNUD Moldova   
   Primăria Ialoveni premiază cetățeni eco-responsabili
   Cetățenii care vor informa despre persoanele ce aruncă gunoi în râul Ișnovăț vor fi premiați de către primăria orașului Ialoveni. Informația a fost publicată pe pagina de facebook a primăriei.
   20.11.2015      ecopresa.md   
  • Educația ecologică prezentă în școlile profesionale
   Elevii a patru școli profesionale din Republica Moldova studiază cursuri modulare privind educația ecologică. Cursurile au durata de un an de zile și au fost introduse în programul de studii al meseriilor: lăcătuș-instalator tehnică sanitară și electromontor la întreținerea și repararea utilajului electric.
   17.11.2015      ecopresa.md   
   Cele mai poluate regiuni ale Municipiului Chișinău
   Regiunea gării de Nord, a gării Feroviare sunt considerate a fi cele mai poluate în Chișinău din punct de vedere a calității aerului. Următoarele regiuni ca grad de poluare sunt Centru, Rîșcani, Buiucani, Ciocana Veche și Botanica. Potrivit hărții publicate pe site-ul Serviciului Hidrometeorologic de Stat zonele periferice ale Chișinăului au nivel de poluare redus.
   12.11.2015      ecopresa.md   
  • 350 de copaci și 40 000 de lalele au fost plantate în Orhei
   Lucrări de curățire, reamenajare și plantare au loc în mai multe zone ale orașului Orhei. Astfel, mai mulți angajați de la spații verzi, au planta astăzi aproximativ 350 puieți de copaci și 40.000 de lalele de-a lungul a mai multor străzi și parcuri.
   11.11.2015      ecopresa.md   
   Cinci proiecte de energie regenerabilă de succes din lume
   Energia Verde sau energia obținută din surse regenerabile este energia viitorului. De aceeași părere sunt cercetătorii Stepehn Pacala și Robert Socolow de la Universitatea Princeton, care au elaborat o strategie de diminuare a schimbărilor climatice și estimează că cel puțin două
   04.11.2015      ecopresa.md   
  • Program de cooperare transfrontalieră
   Astăzi, 3 noiembrie 2015, Viceministrul Mediului al Republicii Moldova Victor Morgoci a participat la  prima conferința de prezentare a realizărilor proiectului „Inventarierea, evaluarea și remedierea surselor antropogene de poluare în regiunea Dunării de Jos din Ucraina, România și Republica Moldova".  (MIS ETC
   03.11.2015      Ministerul Mediului