• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Știri
  Știri
  ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie  
  • La Cărpineni, compostul prinde teren
   Proiectul pilot Compostare în comunitățile rurale, implementat la Cărpineni, se apropie de sfârșit. Un sondaj realizat printre participanții la cursurile de instruire care au primit lăzi de compost arată că marea majoritate a acestora au început să folosească lăzile și au spus că deșeurile pe care le scot din gospodărie pentru a fi transportate la gunoiște s-au redus considerabil.
   17.12.2016      Proiect pilot   
   Accident ecologic la Chișinău: scurgere de păcură de la CET-2
   Scurgerea de păcură de la CET-2 a S.A. „Termoelectrica” din municipiul Chișinău produsă în data de 28 decembrie 2015 s-a vrut a fi muşamalizată de administraţia CET-2.
   31.12.2015      ecopresa.md   
  • Slovenia va contribui la construcția unei stații de epurare în orașul Soroca
   Astăzi, 15 decembrie, Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a inițiat negocierile cu partenerii de dezvoltare din Slovenia privind realizarea Proiectului „Construcția stației de epurare a apelor uzate din orașul Soroca”, avînd o întrevedere de lucru cu un grup de specialiști sloveni.
   15.12.2015      Ministerul Mediului   
   Jurnaliști moldoveni au studiat cele mai bune practici în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice de la liderii pieței din Danemarca
   Camera de Comerț și Industrie a desfășurat o vizită de studiu în Danemarca pentru un grup de jurnaliști din Moldova, specializați în domeniul producției și utilizării energiei din biomasă, bazată pe deșeuri agricole. Vizita a fost organizată în perioada 6-12 decembrie curent, împreună cu partenerii danezi ai CCI din proiectul EEN (Europe Enterprise Network), la solicitarea Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNDP.
   14.12.2015      biomasa.md   
  • I-a venit secetei de hac
   Gata, seceta care a cam îndesit-o prin părțile noastre, nu-i va mai fi un impediment în dezvoltarea afacerii sale. De acum înainte, Gospodăria Țărănească (GȚ) "Radu Agapi" din Buda va avea la dispoziție apă suficientă pentru irigarea plantațiilor sale.
   08.12.2015      adapt.clima.md   
   Doar un om informat este un om puternic
   „DOAR UN OM INFORMAT ESTE OM PUTERNIC"Zilele trecute ne-a păşit pragul redacţiei un vechi cunoscut (şi cititor fidel al publicaţiei noastre) - Valeriu Agapie, un harnic şi priceput antreprenor rural din Buda Călăraşilor, care cu mai mulţi ani în urmă a iniţiat o afacere de familie, specializându-se iniţial în cultivarea legumelor atât în sol neprotejat, cât şi în sere.
   08.12.2015      adapt.clima.md   
  • 20 iniţiative de succes au fost premiate la Moldova Eco-Energetică, Gala premiilor în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice
   5 Decembrie 2015, Chişinău - 20 iniţiative de succes în utilizarea şi promovarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice au fost premiate la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia 2015, eveniment ce a avut loc în seară zilei de 4 Decembrie, la Teatrul Mihai Eminescu. Peste 400 de invitaţi, reprezentanţi ai conducerii de vârf a Republicii Moldova, miniştri, ambasadori, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, sectorului privat, mediului academic şi societăţii civile au participat la eveniment.
   05.12.2015      biomasa.md   
   Republica Moldova și-a estimat potențialul teoretic de cogenerare la peste 6000 de MWth energie termică şi 4.000 MWel energie electrică
   2 Decembrie 2015, Chişinău - Republica Moldova și-a estimat potențialul teoretic de cogenerare, în baza consumului de energie termică utilă, la 6.222 MWth și, respectiv, 4.636 MWel capacități de producere a energiei electrice. Acesta ar urma a fi asigurat inclusiv prin valorificarea potențialului naționale de energie regenerabilă.
   02.12.2015     
  • Conferință dedicată schimbărilor climatice
   Începând cu ziua de ieri și pâna pe 11 decembrie, la Paris, Franța, circa 150 de lideri de state și guverne vor participa la cea de-a 21-a Conferință a Parților Convenţiei-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. În comun se va negocia semnarea unui acord climatic care să oblige guvernele să impună măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.
   01.12.2015      Ministerul Mediului   
   Discursul Coordonatorului Rezident ONU Nicola Harrington-Buhay: Gala Premiilor ONU în domeniul Drepturilor Omului 2014
   Republica Moldova se poate mândri cu Constituția sa, unde toți sunt egali indiferent de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, sex, opinie, apartenență politică, avere sau origine socială.Republica Moldova poate fi mândră de faptul că este membru activ al familiei universale a Organizației Națiunilor Unite, devotată Cartei ONU și Declarației Drepturilor Omului.
   10.12.2014      PNUD Moldova