• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Știri  |  Ghid de mediu pentru autorităţile locale

    Ghid de mediu pentru autorităţile locale

      Print
     02.10.2015     ecopresa.md   

    Autoritățile Publice Locale vor primi un ghid unde se explică cum autoritățile trebuie să se implice în aspectele ce țin de asigurarea securității ecologice. Ghidul urmărește să ofere anumite răspunsuri APL în procesul de luare a deciziilor pe aspecte ce ţin de raportul om-mediu, fie că e vorba de mediul înconjurător, economic dar și social.

    Ghidul scoate în evidență aspectele ce țin de asigurarea securității ecologice prin contribuția autorităților, utilizarea rațională și protecția resurselor naturale și modul de a implica nemijlocit publicul la protecția mediului.

    În introducerea ghidului Mihai Mustea, Manager Programe Politici de Mediu Centrul Național de Mediu afirmă că de-a lungul anilor, activitățile antropice, în mare măsură nechibzuite, au afectat calitatea apelor de suprafață și subterane, starea solurilor, subsolului, vegetației forestiere, complexelor și ecosistemelor naturale, resurselor faunistice și piscicole.  Iar, dacă vrem să salvăm natura şi mediul care ne înconjoară, trebuie să ne conformăm principiilor de bază ale protecției mediului, să ne antrenăm în activități ecologice de amenajare și salubrizare a comunităților, plantare a arborilor și arbuștilor, și în final, nu mai puțin important - să respectăm normele și cerințele ecologice prevăzute de legislația națională și comunitară.

    Ghidul este realizat de Centrul Național de Mediu în cadrul proiectului ,,Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova''. Acesta  este disponibil în două limbi: română și rusă de care vor beneficia autoritățile de pe întregul teritoriu al țării și este realizat conform legislației naționale.

    Descărcați atașamentul: