• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Știri  |  La Bender a avut loc şedinţa grupurilor de lucru pentru ocrotirea mediului

  La Bender a avut loc şedinţa grupurilor de lucru pentru ocrotirea mediului

    Print
   03.10.2016     Ministerul Mediului   

  Pe 28 septembrie curent,la sediul misiunii OSCE din or. Bender a avut loc şedinţa ordinară a grupurilor de lucru pentru ocrotirea mediului. Delegaţia din partea Chişinăului a fost condusă de viceministrul mediului Andrian Delinschi. 
  Experţii ambelor părţi au discutat pe marginea Protocolului din 15 iunie 2016 cu privire la cooperarea în domeniul reglementării pescuitului şi utilizării raţionale a resurselor biologice acvatice din bazinul râului Nistru. În particular, au fost abordate aspecte ce vizează procedura de instituire a moratoriului la pescuitul industrial, stabilirea unor perioade comune  de prohibiţie pe întregul curs al râului Nistru, repopularea cu puiet de peşte, precum şi măsurile de prevenire şi combatere a braconajului. 
  S-a convenit asupra necesităţii identificării şi verificării funcţionalităţii staţiilor de epurare a apelor uzate care deversează în bazinele acvatice naţionale, dar şi asupra următoarelor acţiuni ce se impun în vederea asigurării protecţiei mediului înconjurător. Totodată, au continuat discuţiile la subiectul ce ţine de efectuarea  schimbului de  date meteorologice.
  Următoareareuniune a grupurilor de lucru este preconizată pentru luna octombrie curent.