• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Anunțuri  |  Start înscrierilor la concursul „Cea mai salubră localitate”

  Start înscrierilor la concursul „Cea mai salubră localitate”

    Print
   01.04.2016     ecopresa.md   

  De astăzi, 1 aprilie 2016, satele și orașele din Republica Moldova se pot în scrie la concursul „Cea mai salubră localitate" . Concursul este organizat cu scopul de a mobiliza societatea civilă și administrațiile locale pentru salubrizarea și amenajarea localităților și obiectivelor acvatice din fiecare raion al R. Moldova și din UTA Găgăuzia.

  Concursul se desfășoară în perioada 1 aprilie - 25 mai, iar ulterior pe 5 iunie localitățile câștigătoare vor fi premiate. Câștigătorii vor ridica premii în valoare de 25 de mii de lei, 20 de mii de lei și respectiv 15 mii de lei. Potrivit regulamentului concursului primăriile câștigătoare vor trebui să prezinte spre finanțare proiecte de mediu pentru implementarea în comunitatea lor, pe parcursul anului 2016, cu contribuția locală nu mai mică de 15% din suma proiectului.

  Concursul ecologic „Cea mai salubră localitate" se desfășoară între localități în cadrul campaniei de primăvară de salubrizare a localităților și amenajarea obiectivelor acvatice. Concursul a fost instituit printr-un ordin al Inspectoratului Ecologic de stat.

  Notă: Atașat găsiți regulamentul concursului.

  Download attachments: