• Prima   |  Evenimente naţionale   |  Anunțuri  |  OHCHR Moldova invită reprezentanții mass-media la prezentarea Studiului privind drepturile persoanelor cu dizabilități mintale și intelectuale în Republica Moldova

    OHCHR Moldova invită reprezentanții mass-media la prezentarea Studiului privind drepturile persoanelor cu dizabilități mintale și intelectuale în Republica Moldova

      Print
     30.07.2015      

    Data: Vineri, 31 iulie

    Ora: 09.30-10.05

    Locul: Chișinău, strada Tighina 49/4, Complexul „Summit Events", sala Roșie

     

    Stimați jurnaliști!

    Vă invităm la conferință de presă organizată cu ocazia lansării Studiului privind drepturile persoanelor cu dizabilități mintale și intelectuale în Republica Moldova.

    Studiul a fost elaborat de Oficiul Înaltului Comisar ONU privind Drepturile Omului (OHCHR) și organizația Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) din Ungaria.

    În cadrul conferinței de presă vom dezvălui rezultatele evaluării situației actuale în care se află mii de persoane cu dizabilități mintale sau intelectuale în Moldova, în contextul angajamentelor asumate de către stat din momentul ratificării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități în iulie 2010.

    Pe lângă cadrul internațional și național referitor la drepturilor persoanelor cu dizabilități, vorbitorii cheie vor face referire la situația de facto și barierele în accesarea educației, exercitarea deciziilor proprii și a capacității juridice, și viața independentă în comunităţile din Republica Moldova.

    Imediat după conferința de presă, reprezentanții Guvernului și ai Societății Civile vor dezbate subiectul investigat în cadrul unui dialog deschis cu autorii studiului și experți-cheie în domeniul incluziunii persoanelor cu dizabilități mintale sau intelectuale.

    Pentru informații relevante și detalii, rugăm să contactați:

    Xenia Siminciuc,

    Consultant Oficiului ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR)

    +373 684 88 663

    e-mail: consultantmoldovasiminciuc@ohchr.org